Reseinformation

VACCINATIONER

Inga vaccinationer krävs av hälsomyndigheterna i Madagaskar såvida du inte har rest igenom infekterade länder. Det är då främst vaccination mot gula febern som är nödvändig för inträde i landet.

MALARIAVACCIN

De flesta resenärer använder Lariam eller Malarone före, under och efter sin resa till Madagaskar. Vänligen rådfråga din läkare i god tid innan avresa.

EVAKUERING

Flera lokala flygbolag baserade i Antananarivo erbjuder sanitär evakueringsservice med flygplan eller helikopter.

MAT & VATTEN

Du kommer att vara försedd med hälsosamma och kvalitativa måltider under din resa med Madagaskar resor. Vår personal kommer att ta hand om ditt välmående under campingturer, utflykter och expeditioner. Men vi avråder dig ifrån att äta rå eller dåligt tillagad mat samt dricka osäkert vatten.

VISUMFORMALITETER

Sedan den 20 april 2009 och oberoende av nationalitet är visum till Madagaskar kostnadsfritt för en vistelse upp till 30 dagar. Däremot krävs ett pass som är giltigt ett halvår framåt efter ankomsten till landet med åtminstone en tom sida, såväl som en retur- eller vidare biljett och tillräckligt med pengar för vistelsen i landet – annars riskeras omedelbar utvisning.

FLYGINFORMATION

Priset på våra resor inkluderar inte internationella flyg till och från din destination.

Villkor för bokning av flyg

Vi kontaktar dig när minsta antal deltagare på din resa är uppfyllt. Då är det dags för dig att boka flyg. Informationen uppdateras dagligen. Välj vilken resa du registrerat dig för och klicka på “boka”, där hittar du tre alternativ:

Ja, du kan boka din flygresa nu
Nej, vänta med att boka flyg
Flyg ingår i resans pris.

Vi kan hjälpa till att boka din flygresa med glädje.
Till alla våra resor har vi valt avgångar som är anpassade till resans början och slut. Om du bokar på utvalda avgångar från oss, innebär det att reseledare möter dig på flygplatsen. För varje vald avgång, har vi utvecklat ungefärliga flygpriser så att du kan uppskatta det totala priset för resan.

Kom ihåg att du måste ange ditt namn exakt så som det står i ditt pass när du bokar flyg. Vår ambition är att ge dig ett så låg totalpris på din resa som möjligt. Tänk på att flygpriser är färskvara. Vanligtvis får du ett lägre pris om du bokar tidigt. Gruppbiljetter som resebranschen normalt använder är betydligt dyrare än individuellt bokade biljetter och ger ingen flexibilitet.
Boka flyg själv:

Om du bokar ditt flyg själv får du större möjlighet att påverka flygtider, avgång och oftast kan du få ett lägre pris.
Observera att transfers inte ingår när du bokar ditt eget flyg. Men du kan få information om hur du enklast tar dig från flygplatsen till hotellet där ni samlas. Vanligtvis kan du hitta de lägsta priserna på internet. Kom ihåg att biljetten oftast inte är ombokningsbara.
På följande webbsidor kan du jämföra flygpriser:

www.airmadagascar.com
www.airfrance.com
www.kenyaairways.com
www.turkishairlines.com
www.kayak.com
www.reseguiden.se
www.united.com
www.flygresor.se
www.skyscanner.com
www.corsairfly.com
www.air-austral.com
www.flyssa.com

De flesta som reser med Air France, Air Madagascar eller Corsairfly, flyger direkt till Madagaskar via Paris.
Om du anländer tidigare eller åker senare än programmets längd kan vi hjälpa dig att boka extra hotellnätter.
Tips!

Vi rekommenderar att åka via Paris eller London. Från dessa städer är konkurrensen större och flygpriserna således lägre. Prisvärda flyg från Sverige till Paris och London finns det gott om.