Våra Turer

Den stora sydliga resan – 14 Dagar

Den har turen är en ca 1200 km lång upptäcktsfärd, från det bergiga höglandet med dess röda lerjord och terrasserade risfält till regnskogen på östsluttningarna. Sedan vidare till de halvtorra savannerna och kanjonerna i söder som öppnas i natursköna och vilda stränder. Du kommer att få besöka nationalparker och reservat samt beundra Madagaskars unika flora och fauna. På denna tur kommer du att få träffa flera olika etniska grupper och få en inblick i deras kultur: Merina, Betsileo, Antandroy, Bara och Mahafaly. Den stora sydliga turen ger dig också möjligheter att få se flera olika lemurarter. Din resa till den harmoniska och idylliska Anakaolagunen ger dig tillfälle att få möta lokala ”Vezo”-fiskare och få följa med på havsutflykter i deras segelbåtar. Ni får även uppleva tågfärden från östkusten till bergen och Fianarantsoa som är en otrolig upplevelse med sina 56 tunnlar.

Resplan: Antananarivo – Antsirabe – Ambositra – Ranomafana – Fianarantsoa – Isalo – Tulear – Anakao.

Höjdpunkter :

 • Djurliv & Lemuren
 • Regnskog
 • Konst och hantverk
 • Landskap
 • Avslappning
Läs Mer >>

Den Västliga Baobabsafarin – 11 Dagar

Den västliga baobabsafarin fokuserar på två områden i Madagaskar, det centrala höglandet och mellanvästern. Du kommer att träffa på två av Madagaskars största stammar: Merina och Sakalava.
Efter vistelsen i höglandet gör du en tredagarstur i en “pirouge” genom skogen och de smala passagerna på Tsiribihinafloden. Detta område är ett öppet reservat med stor artrikedom.
Du når sedan Tsingy de Bemaraha, ett av UNESCO:s världsarv. Därefter åker du söderut mot Kirindyreservatet och Baobaballén i Morondava, genom savannen och dess röda sand. På stranden i Ankimony kommer du att kunna koppla av och njuta efter detta soldränkta äventyr i Madagaskars inre, med en medeltemperatur på +30°C. Du kommer kort sagt att uppleva allt du har drömt om, det äkta Madagaskar.

Höjdpunkter :

 • Baobaballén
 • Tsingy
 • Lemuren & Wildlife
 • Landskap
 • Lanotfärd
Läs Mer >>

Den Ständigt Gröna Östern – 8 dagar

Turen tar dig till den alltid lika gröna regnskogen i östra Madagaskar och du passerar den berömda nationalparken Andasibe. Med sina 121 810 hektar är Andasibe hem till Indri Indri, den största av Madagaskars lemurer samt många fågel-, grod- och kameleontarter såväl som ovanliga endemiska växter. Du kommer också att åka till de väldoftande fälten med kryddnejlikor, kakao och vanilj i Pangalaneskanalens våtmarker. Din resa till Sainte Marie kommer med dess grönska och idylliska stränder att vara oförglömlig.

Resplan: Antananarivo – Andasibe – Manambato – Palmarium – Toamasina – Mahambo – Sainte Marie – Antananarivo

Läs Mer >>

Det Parfymerade Norr – 8 Dagar

Detta är en resa som kombinerar strandsemester och naturlivssafari på två av Madagaskars stora och utmärkande platser för biologisk mångfald, Montagne d’Ambre Nationalpark och Tsingy d’Ankarana. Du kommer även få njuta av norra Madagaskars skiftande landskap, allt ifrån savann, till regnskog och vackra kustbyar.

Känd för sina magnifika stränder och dessutom klassad som den bästa stranddestinationen i Madagaskar, är Nosy Be perfekt för avkoppling. Missa inte att besöka de närliggande öarna Nosy Komba, och Nosy Tanikely med sin marina park där man kan snorkla, dyka eller bara ta det lugnt på stranden.

Resplan: Antananarivo – Diego Suarez – The three bays – Mountain d’Ambre National park – Tsingy Rouge – Ankarana National Park (Tsingy) – Ambanja – Nosy Be – (Nosy Komba – Nosy Tanikely) – Antananarivo

Turen kan göras både individuellt och i grupp.
Gruppresa: minimum 4 – max 15 personer
Grundpris: Kontakta oss
Inrikesflyg: Kontakta oss

 

Läs Mer >>

Off-the-beaten Track – 11 Dagar

Den djupa östern, där regnskogen möter oceanen. UNESCO världsarvret Masoala består av ekvatorial regnskog och tre marina parker som är det största skyddade området i Madagaskar. Det är ett av de fem artrikaste områdena i världen och i området finns tät vegetation och åtta lemurarter såväl som kameleonter.

Det rika men sköra ekosystemet såväl på land som i havet är värt åtminstone fyra dagars utforskning. Masoalas Nationalpark utgör ett större naturområde såväl till sjöss som på land, i och omkring Antogilviken. Det marina reservatet omges av ett vackert korallrev och är därför perfekt för olika aktiviteter. Ön Nosy Mangabe är en del av Masoala och har ett flertal endemiska djur och växter.

 

Resplan: Antananarivo – Maroantsetra – Nosy Mangabe – Maroantsetra – Andasibe – Antananarivo.

 

Turen kan göras både individuellt och i grupp.

 

Läs Mer >>

Combo öst-väst – 11 Dagar

I denna resa kommer ni att uppleva två intressanta områden som är fulla av kontraster: regnskogen i öst och det torra lövfällande området i mellanväst som är känt för sin unika Baobabskog. Ni kommer också att upptäcka det unika djurlivet och floran dessa två miljöer har. Utöver detta kommer ni att förtjusas av de hisnande landskapen och möta de väldigt gästvänliga madagaskerna som kommer att välkomna er närsomhelst och varsomhelst i landet.

Inom denna korta tid kommer ni kunna uppleva olika djurliv och ekosystem såväl som den malagassiska kulturen.

Läs Mer >>

SPECIALOMRÅDEN

At vero eos et accusamus et iusto odio dign issimos ducimus qui blanditiis iusto.

 • Kulturresor
 • Ekoturism semestrar
 • Lokalt baserade resor
 • Vildmarksresor
 • Birdwatching
 • Lärdomsresor
 • Cykelexpeditioner
 • Vandringsturer
 • Romantiska utflykter
 • Strandsemestrar
 • Birdwatching

Kontakta oss