Off-the-beaten Track – 11 Dagar

Den djupa östern, där regnskogen möter oceanen. UNESCO världsarvret Masoala består av ekvatorial regnskog och tre marina parker som är det största skyddade området i Madagaskar. Det är ett av de fem artrikaste områdena i världen och i området finns tät vegetation och åtta lemurarter såväl som kameleonter.

Det rika men sköra ekosystemet såväl på land som i havet är värt åtminstone fyra dagars utforskning. Masoalas Nationalpark utgör ett större naturområde såväl till sjöss som på land, i och omkring Antogilviken. Det marina reservatet omges av ett vackert korallrev och är därför perfekt för olika aktiviteter. Ön Nosy Mangabe är en del av Masoala och har ett flertal endemiska djur och växter.

 

Resplan: Antananarivo – Maroantsetra – Nosy Mangabe – Maroantsetra – Andasibe – Antananarivo.

 

Turen kan göras både individuellt och i grupp.

 

 • Antananarivo

  Antananarivo

  Ankomst i Antananarivo. Ni kommer att mötas upp på flygplatsen och transporteras till hotellet. Därefter har ni en stadstur av huvudstaden beroende på när ert flyg anländer. Övernattning på Chalet des Roses.

 • Antananarivo – Maroantsetra - Masoala

  Antananarivo – Maroantsetra - Masoala

  Tidigt på morgonen transporteras ni till flygplatsen och flyger till Maroantsetra. Gå till hamnen och bege er med båt till Masoalareservatet. När ni har checkat in på stugan kommer ni att gå på en upptäcktsfärd på eftermiddagen i djungeln. Under vandringen kommer ni få syn på reptiler, fåglar, lemurer och orkidéer men också sällsynta och unika arter så som den gröna ödlan, madagaskartornuggla, tomatgrodan och ormörnen. Övernattning på Arol Lodge

 • Masoala

  Masoala

  Vi beger oss på en 3 timmars vandringssafari följt av ett besök till en karaktäristisk by med vanilj-, kryddnejlika- och kaffeplantager. Masoala Peninsula är en av Madagaskars bästa vandringsområde. På kvällen är det nattvandring runt parken.
Övernattning på Arol Lodge (Måltid: frukost, lunch och middag)

 • Masoala

  Masoala

  Morgonen kommer att spenderas i parken. På eftermiddagen kommer ni att paddla kanot och snorkla - en enkel snorkel är tillräcklig for att beundra den färgfulla havslivet.
Övernattning på Arol Lodge (Måltider: frukost, lunch och middag)

 • Masoala - Maroantsetra

  Masoala - Maroantsetra

  Idag transporteras ni via båt till Nosy Mangabe. Ni kommer går på en enkel promenad inuti reservatet för att skåda djurlivet. På eftermiddagen beger ni er till Maroantsetrabyn for att besöka några vaniljverkstäder eftersom ni befinner er i hjärtat av Madagaskars vaniljproduktionsområde.
Övernattning på Manga Beach Hotell

 • Maroantsetra - Antananarivo

  Maroantsetra - Antananarivo

  Tidig transportering till flygplatsen och flyg tillbaka till huvudstaden. Ni kommer få en stadstur som inkluderar ett besök till drottningens palats (under konstruktion), och premiärministern Rainilaiarivonys, som gifte sig med tre drottningar, gamla palats , det används idag som ett kungligt museum.
Övernattning på Résidence Lapasoa

 • Antananarivo - Andasibe

  Antananarivo - Andasibe

  Efter frukost körs ni österut till Andasibe. På vägen kommer ni besöka en fjärlis- och reptilfarm i Mandraka. På kvällen går ni på en kort nattpromenad för att skåda nattdjur.
Övernattning Vakôna Forest Lodge

 • Andasibe Nationalpark

  Andasibe Nationalpark

  På morgonen åker ni norrut till Mantadiaas nationalpark där ni kommer att vandra i regnskogen för att skåda på djurlivet. 
På eftermiddagen kommer ni att besöka Lemurön som tillhör Vakôna Forest Lodge. 
På kvällen en nattvandring på Mitsinjos privatreservat.
Övernattning på Vakôna Forest Lodge.

 • Andasibe Nationalpark

  Andasibe Nationalpark

  Efter frukost beger ni er till regnskogen för en enkel vandring på Analamazaotras naturreservat. Där kommer ni bland endemiska djur och växter kunna skåda Indrin, den största av alla lemurer.
På eftermiddagen besöker ni Vohimanareservatet.
Övernattning på Vakôna Forest Lodge

 • Andasibe

  Andasibe

  Fritid hela dagen.
Övernattning på Vakôna Forest Lodge

 • Andasibe - Antananarivo

  Andasibe - Antananarivo

  Idag åker ni tillbaka till Antananarivo och besöker vid ankomst en utomhusmarknad i Andravoahangy.
Övernattning på Sakamanga.

 • Antananarivo

  Antananarivo

  Idag besöks Ambohimangapalatset, klassat som ett UNESCO världsarvs. Lunch på Café de la Gare Soarano (på egen bekostnad). På eftermiddagen är det shopping på hantverksmarknaden och andra handelscentrum.
Övernattning på Sakamanga

originalmadagascar

Bokning och förfrågan