Madagaskar i din egen takt

Reseinspiration

Madagaskar har en mängd resmöjligheter när som helst på året, för alla åldrar, plånböcker och intressen.

 DJUR & NATURÄVENTYR

Välkommen till naturens paradis. Njut av att upptäcka den unika artrikedomen på de bästa ställena – i din egen takt.

 TROPISK STRANDSEMESTER

Det finns åtskilliga fantastiska stränder och platser i Madagaskar. Sainte Marie, Nosy Be och kringliggande småöar, Ifaty, Anakao, de tre bukterna vid Diego, Anjanjary och Nosy Iranja räknas till topp-destinationerna.

 FOTOGRAFERINGSTURER

Fantastiska och mångskiftande landskap, unik flora och fauna och vackra lokala drag är bara några av de motiv som du kan föreviga med din kamera.

 SENIORTURER

Turister i alla åldrar kan njuta av att resa på den Röda ön. Vi arrangerar skräddarsydda turer med bästa möjliga logi. Personlig assistans finns att tillgå under hela resan om så önskas.

 VALSSAFARI

De första valarna kommer från Antarktis i juni varje år. Dessa hänförande däggdjur erbjuder fantastiska blickfång på Sainte Marie, i Antongilbukten, fram till slutet av oktober. Det är också möjligt att observera dem i Tulear, Anakao, Lavanono, Nosy Be och Morondava.

 KLÄTTRING

Tsararanos klippor i bergsmassiven i Andringitra och Montagne des Francais i Diego är två av de mest uppskattade platserna på grund av de natursköna omgivningarna.

 KULTURRESOR

Olika begravningstraditioner, ceremonier, musikfestivaler, traditionella ritualer och sporter kännetecknar var och en av Madagaskars 18 etniska grupper. Innehållsrika kulturresor ingår i programmet varje år. Våra turer medföljs av guider kunniga i historia och etnologi, såväl som av lokala specialister från olika etniska grupper

 LÄRDOMSTURER

Madagaskar, som räknas som ett av världens rikaste områden vad beträffar artrikedom, är en extraordinär skola för att hämta kunskap om jordens naturhistoria. Ön ger dessutom en möjlighet att komma i kontakt med den rika kulturen och dess gästfria människor. Tillsammans med våra malagassiska specialister, experter och guider står vi för en hög grad av service, genom att erbjuda lärorika och fina upplevelser av hög kvalitet.

 HÅLLBAR TURISM

Gör din semester mer meningsfull genom att bli en av dem som stöttar den lokala utvecklingen. När du använder våra tjänster bidrar du till den lokala utvecklingen, eftersom Madagaskar resor samarbetar med andra lokala leverantörer. Allt ifrån småbyarna till de stora femstjärniga hotellen. Madagaskar resors intäkter spenderas och distribueras till 100 % lokalt. Du kan också bidra under din resa genom att köpa produkter från föreningar tillhörande NGO, som tar hand om barn och kvinnor och från olika bevarandeorganisationer som du kommer att besöka.

 DYKNING & SNORKLING

Dyk ner i ett sagolikt akvarium som tillhör några av de bästa i världen. Undervattenslandskapen är fascinerande både på väst- och östkusten, med olika typer av koraller som hyser många färgglada fiskar. Bland dessa marina parker finns Nosy Tanikely och Masoala. PADI-instruktörer finns tillgängliga för att assistera dig.

 ROMANTISKA RESOR & BRÖLLOPSRESOR

Du och din käraste kommer att tillbringa en oförglömlig tid på Madagaskars idylliska och romantiska platser, som skräddarsytts enbart för er.

 BOTANISKA RESOR

Madagaskar är, med sina 10 000 växtarter och 1000 olika orkidéer, ett paradis för botaniker. Med naturtyper från halvöken och savann till kust-, sjö- och regnskogsområden är terrängen mycket varierad och gynnsam för dessa växters liv.

 AVSTICKARE FRÅN AFFÄRSRESA

Är du på affärsresa eller har bara en begränsad tid i Madagaskar kan du dra fördel av din vistelse genom att utnyttja dina 2 till 5-dagars ELITE-program.

 FLYGTURER ÖVER INTRESSANTA OMRÅDEN

Du kan flyga över intressanta områden som Tsingy och Manambolofloden, baobabområdena och kanjonerna i Makay med privatflygplan flugna av erfarna piloter.

 GROTTOR

Ett flertal grottor är värda att utforska, bland andra: Ibity, Ambatofinandrahana, Anjohibe och Ankarana.

 FÅGELSKÅDNING

285 fågelarter har registrerats på ön och av dessa är 120 inhemska arter alla unika för Madagaskar. Ett riktigt paradis för fågelskådare.

 FLODFÄRD

Vi arrangerar turer på Tsiribihinafloden i “pirogue”-båtar gjorda utav uthuggna trädstammar. En otrolig naturupplevelse. Med på färden finns motorbåtar med säkerhetsutrustning.

 VANDRING

Att vandra vid de upptrampade lederna är ett av de naturnära och mest ekologiska sätt att upptäcka Madagaskar på. Vi erbjuder kvalitet för att göra ditt vildmarksliv bekvämt och smidigt.

 ORKIDÉSKÅDNING

Fler än 1000 orkidéarter har registrerats. Blomningsperioden är mellan januari till april – regnperioden.

 VINDSURFNING

Ännu inte fullt utvecklat, men definitivt en växande sport på Madagaskar. Fyra platser som är perfekta för vindsurfing är Mahambo, Vinanibe, Lavanono och Nosy Ve.

English version at Vacation ideas