Upplev Madagaskar med oss

Den Västliga Baobabsafarin – 11 Dagar

Den västliga baobabsafarin fokuserar på två områden i Madagaskar, det centrala höglandet och mellanvästern. Du kommer att träffa på två av Madagaskars största stammar: Merina och Sakalava.
Efter vistelsen i höglandet gör du en tredagarstur i en “pirouge” genom skogen och de smala passagerna på Tsiribihinafloden. Detta område är ett öppet reservat med stor artrikedom.
Du når sedan Tsingy de Bemaraha, ett av UNESCO:s världsarv. Därefter åker du söderut mot Kirindyreservatet och Baobaballén i Morondava, genom savannen och dess röda sand. På stranden i Ankimony kommer du att kunna koppla av och njuta efter detta soldränkta äventyr i Madagaskars inre, med en medeltemperatur på +30°C. Du kommer kort sagt att uppleva allt du har drömt om, det äkta Madagaskar.

 Resplan

Antananarivo – Andasibe  –  Antsirabe – Miandrivazo – Tsiribihina River – Tsingy de Bemaraha –  Morondava – Antananarivo.

 Höjdpunkter 

 Baobaballén  | Tsingy | Lemuren & Wildlife | Landskap | Lanotfärd 

Den Västliga Baobabsafarin

Galleri

Dagsprogram

Ankomst i Antananarivo. Ni kommer att mötas upp på flygplatsen och transporteras till hotellet. Därefter har ni en stadstur i huvudstaden beroende på när ert flyg anländer. Övernattning på hotell.

Avgång söderut mot Antsirabe, rickshawstaden. På vägen dit korsar ni det bergiga landskapet och risfälts-terrasserna där ni besöker olika hantverksbutiker och det privata naturliga museet. Efter lunch i Antsirabe får ni sightseeing i staden och vid de två heliga sjöarna. Ni besöker även halvädelstensbutiker och en by med traditionella musikinstrumentstillverkare. Övernattning på hotell.

Vi åker västerut i en fem timmars bilfärd till Miandrivazo genom savanner och eroderat landskap. På vägen besöker ni en by uppbyggd av guldgruvor. Övernattning på hotell.

Ni påbörjar en tre dagars kanotfärd nedströms på Tsiribihinafloden. En tur genom grönskande dalar, typiska Sakalava byar och Bemaraha ravinerna. Övernattning i tält.

Ni fortsätter mellan bergen som är hem till sifaka- och fulvuslemurer samt många fågelarter som t ex Malagassisk fiskörn och papegoja, där finns även sköldpaddor och kameleonter. Övernattning i tält.

Färden fortsätter nedströms genom Tsiribihinaflodens vildmark och sandstensklyftor. Besök i en Sakalavaby vid Berevo som är en gammal koloni bas. Efter båtturen väntar en timmes vandring till Antsiraraka by. Övernattning i lodge.

Ni fortsätter norrut i fyrhjulsdriven bil genom röda grusvägar, baobabområden och savanner till Tsingy de Bemaraha Nationalpark. Övernattning i lodge.

Denna dag väntar en sex timmars vandringssafari i parken. Tsingy är som en gigantisk kalkstenskatedral gjorda av kompakta nätverk av vassa kalkstensblock. Den här stenformationen finns bara på två ställen i Madagaskar och många olika arter av suckulenta växter finns i Tsingy. I parken finns 13 arter av lemurer, som exempelvis sifaka, gråa musmakier och ullmakier men även däggdjur som smalstrimmig mangust och fossa. 94 arter av fåglar, 22 arter av groddjur och 66 arter av reptiler är också registrerade här. Övernattning i en lodge.

På morgonen besöker ni grottorna längs Manambolo Gorge. Här kan ni observera droppstensgrottorna såväl som gravarna av urinvånarnas förfäder, kallade Vazimba (korta människor som pygméer). Sedan åker ni tillbaka till Belo sur Tsiribihina och besöker byns marknadsplats. Efter att ni har korsat Tsiribihinafloden med motorbåt fortsätter ni till det speciella reservatet Kirindy, som är hem till fossa, tenrec, sifaka, ormar och kameleonter samt många andra djur. Ni kommer också få njuta av solnedgången vid Baobab avenyn innan ni når kuststaden Morondava. Övernattning i lodge.

Morgonen spenderas valfritt. På eftermiddagen kommer ni att ha en sightseeingtur i en ”pirogue” till de kringliggande Mangroveträden eller alternativt koppla av vid hotellet. Ni kommer också att besöka staden och den lokala marknaden. Övernattning på hotell.

Flyg till Antananarivo. Vid ankomst finns möjligheten att shoppa på hantverksmarknaden eller besöka historiska platser och ett zoo. Ni får tillgång till ett daghotell under dagen. Transfer till flygplatsen på kvällen.

Inkluderat

 Logi, måltider & utflykter enligt program
 Alla transfers
 Båttur
 All campingutrustning förutom personliga tillhörigheter
 Inträde till parker & reservat
 Engelsktalande guide
 Alla lokala skatte

  • Personliga utgifter
  • Övriga måltider & drycker
  • Tillvalsutflykter
  • Försäkringar
  • Inrikesflyg
  • Tidsperioden för resan: från april till november
  • Turen kan göras både individuellt och i grupp.
  • Gruppresa: minimum 4 – max 15 personer
  • Måltider: F = frukost, L = lunch, M = Middag 
  • Varje resenärs matvanor tas i beaktande. Europeiska och kinesiska standardmåltider serveras under hela turen. Du får givetvis också möjlighet att äta traditionell malagassisk mat om det faller dig i smaken.