Ön kontinenten

Det Parfymerade Norr – 7 Dagar

Detta är en resa som kombinerar strandsemester och naturlivssafari på två av Madagaskars stora och utmärkande platser för biologisk mångfald, Montagne d’Ambre Nationalpark och Tsingy d’Ankarana. Du kommer även få njuta av norra Madagaskars skiftande landskap, allt ifrån savann, till regnskog och vackra kustbyar.

Känd för sina magnifika stränder och dessutom klassad som den bästa stranddestinationen i Madagaskar, är Nosy Be perfekt för avkoppling. Missa inte att besöka de närliggande öarna Nosy Komba, och Nosy Tanikely med sin marina park där man kan snorkla, dyka eller bara ta det lugnt på stranden.

Resplan: Antananarivo – Diego Suarez – The three bays – Mountain d’Ambre National park – Tsingy Rouge – Ankarana National Park (Tsingy) – Ambanja – Nosy Be – (Nosy Komba – Nosy Tanikely) – Antananarivo

Turen kan göras både individuellt och i grupp.
Gruppresa: minimum 4 – max 15 personer
Grundpris: Kontakta oss
InrikesflygKontakta oss

 Resplan

Antananarivo – Diego – Mountain d’Ambre – Tsingy Ankarana – Nosy Be – Antananarivo

 Höjdpunkter 

Djurliv & Lemuren | Regnskog | Konst och hantverk | Landskap | Avslappning| Strand

Galleri

Dagsprogram

Ankomst i Antananarivo. Ni kommer att mötas upp på flygplatsen och transporteras till hotellet. Därefter har ni en stadstur i huvudstaden beroende på när ert flyg anländer. Övernattning på hotell.

Tidigt på morgonen tar ni flyget till Diego (ca 1h 30min) och vid ankomst möts ni av vår guide på flygplatsen. Er upplevelse av Madagaskar börjar här, långt norrut på ön, med vila och avkoppling på stranden vid Sakalavabukten. Här får ni tid att njuta av vildmarken och naturen i dess äkta skönhet och redan här kan ni se två sorters baobabträd. Efter lunch på en närliggande restaurang, kan ni promenera i de kringliggande områdena och njuta av lugnet. Övernattning på hotell

Idag är det dags att komma närmre naturen och in i Mountain d’Ambre Nationalparks täta regnskog. Vi vandrar i ca 4 till 5 timmar och tar flera uppfriskande pauser vid vackra vattenfall. Lunch serveras på Domaine de Fontenay, ett privat område i Joffreville, som också har ett fint privatägt reservat. På eftermiddagen kommer ni besöka staden Antsiranana, en gammal piratkoloni och en av Madagaskars sex huvudprovinser.
Övernattning på hotell

Denna dag beger ni er söderut, först till den röda Tsingyn och sedan till Ankarana Nationalpark. På vägen kommer ni även att besöka Anivoranos heliga sjöar som också är hem åt de heliga krokodilerna. En dag att njuta av de olika landskapen med sin frodiga växtlighet, grästäckta dalar och gröna risfält. Antakaranastammen som dominerar detta område är även kända zebufarmare. Förutom djurlivet (fåglar, lemurer och reptiler) så är Tsingyn också en plats där Antakaranastammen dyrkar sina förfäder. Efter lunch kommer ni gå på en lugn vandring inne i Tsingyområdet, för att betrakta dessa unika klippformationer och grottor med sin biologiska mångfald och vackra flora.
Övernattning på lodge.

Ni fortsätter att upptäcka andra spännande delar av parken idag, för att sedan bege er söderut till Ankify. På vägen dit kommer ni att besöka vanilj-, peppar- och kakaoplantager. Denna exotiska del av Madagaskar är väldigt bördig vilket gör att många olika typer av kryddor och frukter växer i överflöd. Efter lunch i Ankify, tar ni en båttransfer till Nosy Be Island (ca 1h). Resten av dagen kan ni njuta och koppla av på stranden. Övernattning på hotell

Idag åker ni på en givande båtutflykt till reservatet Nosy Komba för att betrakta lemurer och sedan vidare till Nosy Tanikelys marina reservat för att njuta av stranden. Undervattenslivet här är rikt och passar utmärkt för att snorkla eller dyka. Här serveras en utsökt lunch med skaldjur, fisk, exotiska frukter och färska grönsaker.På eftermiddagen ankommer ni åter till Nosy Bes fastland. Övernattning på hotell

Efter en lugn morgon kommer ni att besöka den lokala marknaden innan eftermiddagsflyget tillbaka till Antananarivo. Beroende på ankomsttiden i Antananarivo kan ni besöka en hantverksmarknad eller handelscentrum ifall ni vill köpa souvenirer. Vi sköter också transfer till ert anslutande internationella flyg och beroende på avgångstid så har ni under dagen tillgång till ett hotellrum nära flygplatsen där ni kan fräscha upp er inför hemresan.

Inkluderat

 Logi, måltider & utflykter enligt program
 Transport i landet med 4×4 alla med A/C
 Alla transfers
 Engelsk- eller tysktalande guide
 Turistskatt
 Inträde till parker och reservat

  •  Dryck
  • Personliga utgifter
  • Tvättservice
  • Reseförsäkring
  • Inrikesflyg – pris enligt ovan
  • Tidsperioden för resan: från april till december
  • Turen kan göras både individuellt och i grupp.
  • Gruppresa: minimum 4 – max 15 personer
  • Måltider: F = frukost, L = lunch, M = Middag 
  • Varje resenärs matvanor tas i beaktande. Europeiska och kinesiska standardmåltider serveras under hela turen. Du får givetvis också möjlighet att äta traditionell malagassisk mat om det faller dig i smaken.