Combo öst-väst – 11 Dagar

I denna resa kommer ni att uppleva två intressanta områden som är fulla av kontraster: regnskogen i öst och det torra lövfällande området i mellanväst som är känt för sin unika Baobabskog. Ni kommer också att upptäcka det unika djurlivet och floran dessa två miljöer har. Utöver detta kommer ni att förtjusas av de hisnande landskapen och möta de väldigt gästvänliga madagaskerna som kommer att välkomna er närsomhelst och varsomhelst i landet.

Inom denna korta tid kommer ni kunna uppleva olika djurliv och ekosystem såväl som den malagassiska kulturen.

 • Antananarivo

  Antananarivo

  Ankomst i Antananarivo. Ni kommer att mötas upp på flygplatsen och transporteras till hotellet. Därefter har ni en stadstur i huvudstaden beroende på när ert flyg anländer. Övernattning på hotell.

 • Antananarivo - Andasibe nationalpark

  Antananarivo - Andasibe nationalpark

  På morgonen kommer ni till Andasibe genom de östra sluttningarna. På vägen dit kommer ni att besöka peyrieras på Mandrakareservatet. Vid ankomst i Andasibe kommer ni att gå runt i ett privatreservat skött av det lokala samhället. På kvällen är en kort nattvandring planerad för att skåda nattdjur. Övernattning i stuga.

 • Andasibes nationalpark

  Andasibes nationalpark

  På morgonen kommer ni till Mantadiareservatet (del av Périnet). Där kommer ni att bege er på aktiv vandringssafari för att skåda på djurlivet och växterna. Efter en lugn lunch åker ni söderut för att besöka Analamazoatrareservatet (också en del av Périnet) annars kan ni besöka små privata reservat och koppla av i stugan. Andasibes nationalpark är en av de största biologiska hetfläckar i Madagaskars regnskog på grund av det höga endimicitet. Här kan man hitta Indrilemuren och flera fågel-, reptil- och växtarter.

 • Andasibe - Palmarium

  Andasibe - Palmarium

  På morgonen kommer ni kunna se lemurer på nära håll på Lemurön. Ni kommer att fortsätter österut längs de gröna landskapen till Rasoabesjön och transporteras med båt till Palmariumreservatetet. På eftermiddagen besöker ni denna privatreservat för att observera andra lemurarter, endemiska djur och karaktäriserande växter. Ni kommer också att gå på en nattvandring för att se fingerdjuret i Palmariumområdet. Här är er unika chans att få syn på denna sällsynta lemur under resan.

 • Palmarium - Toamasina - Antananarivo

  Palmarium - Toamasina - Antananarivo

  Efter en lugn morgon på naturreservat fortsätter ni med båt till Toamasina och flyger tillbaka till Antananarivo. Fritid resten av dagen. Övernattning på hotell.

 • Antananarivo - Morondava

  Antananarivo - Morondava

  På morgonen transporteras ni till flygplatsen och flyger till Morondava, som ligger på Madagaskars mellersta västkust, känt som Baboalandet. Fritid på eftermiddagen. Övernattning på hotell.

 • Morondava - Bekopaka

  Morondava - Bekopaka

  Denna dag kommer ni att att köra i terräng norrut till Belo i en fyrhjulsdriven bil, i ungefär 6 timmar genom Baobabskogen och Sakalavas byar. Ni kommer att passera förbi Belo-Tsiribihina, en lugn fiskeby vid en flodmynning i Moçambiquekanalen. Därefter fortsätter ni till Bekopaka där ni når Tsingy de Bemarahas nationalpark, här finns en av världens mest ovanliga klippformation som kallas för Tsingy. Övernattning i stuga.

 • Tsingy de Bemaraha – ett världsarv

  Tsingy de Bemaraha – ett världsarv

  Denna dag går ni på en flexibel sextimmars vandringssafari i parken. Tsingy är en gigantisk kalkstenskatedral och består av kompakta nätverk av skarpa kalkstensblock. Denna klippformation hittas endast i två platser på Madagaskar. Flera arter av suckulent växter växer i Tsingy. Nationalparken skyddar också: - 13 lemurarter, bland dem Deckens sifakan, eulemur rufifrons, gråa musmakaier, ullmakier och sifakan - Däggdjur som smalstrimmig mangust och fossa - 94 fågelarter hittas också här så som Madagaskarhavsörn, jättekoua och vangor. - 22 groddjursarter - 66 reptiler är också registrerade här. Övernattning i stuga. Den stora Tsingyn är schemalagt på morgonen och den lilla Tsingyn på eftermiddagen allt efter egen takt.

 • Tsingy de Bemaraha – Morondava

   Tsingy de Bemaraha – Morondava

  Ni åker tillbaka till Belo-Tsiribihina och besöker byns marknadsplats. Efter att Tsiribihinafloden har korsats med motorbåt fortsätter ni till det speciella reservatet i Kirindy, hem till bland annat, rovdjuret fossa, tanrekar, sifakan, ormar och kameleonter. Ni kommer också att njuta av solnedgången på Baobabavenyn innan ni når kuststaden Morondava. Övernattning på hotell

 • Morondava – Antananarivo

  Morondava – Antananarivo

  Ni kommer att ta flyg tillbaka till Antananarivo. Beroende på flygschemat så kommer ni antingen kunna besöka Morondava och dess karaktäriserande Sakalavamarknad eller gå till de lokala marknaderna i Antananarivo under en stadstur vägledd av vår egna guide som också är historiker.

 • Antananarivo – Hemgång

  Antananarivo – Hemgång

  Fritid på morgonen. Ni kommer att transporteras till flygplatsen och flyger tillbaka hem. Här slutar vår service.

originalmadagascar

Bokning och förfrågan