Den stora sydliga resan – 14 Dagar

Den har turen är en ca 1200 km lång upptäcktsfärd, från det bergiga höglandet med dess röda lerjord och terrasserade risfält till regnskogen på östsluttningarna. Sedan vidare till de halvtorra savannerna och kanjonerna i söder som öppnas i natursköna och vilda stränder. Du kommer att få besöka nationalparker och reservat samt beundra Madagaskars unika flora och fauna. På denna tur kommer du att få träffa flera olika etniska grupper och få en inblick i deras kultur: Merina, Betsileo, Antandroy, Bara och Mahafaly. Den stora sydliga turen ger dig också möjligheter att få se flera olika lemurarter. Din resa till den harmoniska och idylliska Anakaolagunen ger dig tillfälle att få möta lokala ”Vezo”-fiskare och få följa med på havsutflykter i deras segelbåtar. Ni får även uppleva tågfärden från östkusten till bergen och Fianarantsoa som är en otrolig upplevelse med sina 56 tunnlar.

Resplan: Antananarivo – Antsirabe – Ambositra – Ranomafana – Fianarantsoa – Isalo – Tulear – Anakao.

Höjdpunkter :

 • Djurliv & Lemuren
 • Regnskog
 • Konst och hantverk
 • Landskap
 • Avslappning
 • Ankomst Antananarivo

  Ankomst Antananarivo

  Cactus Tours personal välkomnar er på flygplatsen. Transfer och övernattning på hotell.

 • Antananarivo - Andasibe nationalpark

  Antananarivo - Andasibe nationalpark

  På morgonen kommer ni till Andasibe genom de östra sluttningarna. På vägen dit kommer ni att besöka peyrieras på Mandrakareservatet. Vid ankomst i Andasibe kommer ni att gå runt i ett privatreservat skött av det lokala samhället. På kvällen är en kort nattvandring planerad för att skåda nattdjur. Övernattning i stuga.

 • Andasibe nationalpark

  Andasibe nationalpark

  På morgonen kommer ni till Mantadiareservatet (del av Périnet). Där kommer ni att bege er på aktiv vandringssafari för att skåda på djurlivet och växterna. Efter en lugn lunch åker ni söderut för att besöka Analamazoatrareservatet (också en del av Périnet) annars kan ni besöka små privata reservat och koppla av i stugan. Andasibes nationalpark är en av de största biologiska hetfläckar i Madagaskars regnskog på grund av det höga endimicitet. Här kan man hitta Indrilemuren och flera fågel-, reptil- och växtarter.

 • Andasibe - Antsirabe

  Andasibe - Antsirabe

  Efter frukost körs ni österut till Antsirabe. Övernattning på hotell.

 • Antsirabe – Ranomafana

  Antsirabe – Ranomafana

  Efter ett morgonbesök hos hantverkare och butiker med halvädelstenar fortsätter vårt äventyr söderut mot Ranomafana. I Ambositra besöker vi den väldigt talangfulla etniska gruppen Zafimaniry och deras träsnideriverkstäder. Vid ankomst i Ranomafana tar vi en kort promenad för att upptäcka det nattliga djurlivet, innan vi checkar in på hotellet. Den ökända fossan håller till här, likaså musmakier, kameleonter och många andra smådjur. Lodgen ligger på gränsen till parken och omgärdas av den djupa gröna regnskogen.

 • Ranomafana nationalpark

  Ranomafana nationalpark

  Ranomafana är en plats att upptäcka och uppleva den förbryllande mångfalden av endemiska växter och djurliv som den skyddar. Hem till sällsynta primater och andra djur och växter. Morgonen spenderas i parken. På eftermiddagen besöker ni byn i Ranomafana med sin vattenkälla, här kan ni få massage med essentiella oljor extraherade från lokala växter.
 Övernattning på Centrest Hotell.

 • Ranomafana - Ambalavao - Isalo

  Ranomafana - Ambalavao - Isalo

  När ni lämnar regnskogsområdet åker ni igenom savannen och de klippiga landskapen i södra Madagaskar. I Ambalavao är dessa platser värda ett besök: Clos Nomena eller Soavitavineri, Antaimoros pappersfabrik, en verkstad för sidenvävare som tillhör en lokal kvinnoförening. På Anjareservatet, ett skyddat området som sköts av det lokala samhället, kan man komma väldigt nära ringsvanslemuren. Ni spenderar eftermiddagen på vägen genom de klippiga landskap och savannen. Detta stora område av platå och dal tillhör Barastammen, ett konservativt jordbrukarstam vars levebröd och ritualer kretsar kring zebu. Eftersom det är onsdag kommer ni kunna gå till öns, om inte hela Afrikas, största zebumarknad.
Ankomst i Ranohira förväntas vara sent på eftermiddagen.
Övernattning på Isalo Rock Lodge

 • Isalo nationalpark

  Isalo nationalpark

  Isalo är ett semiökenområde som består av eroderade sandstensformationer från Juraperioden och karaktäriseras av kanjoner, oaser och månlandskap som är hem till lemurer och många endemiska arter. Det ger känslan av en öppen plats och stillhet. Majoriteten av denna dag spenderas inuti parken för att kunna betrakta dess skönhet. Då temperaturen kan stiga oerhört på eftermiddagen kommer ni spendera några timmar vid en naturlig pool eller vid svarta poolen inuti kanjonen. Flera underbara figurer har skulpterats av erosionen i parken. Övernattning på Isalo Rock Lodge.

 • Isalo – Toliara

  Isalo – Toliara

  Denna dag tar oss mot savanner och baobabområden. Flera sorters vegetation i detta område är endemisk och existerar inte någon annanstans i världen. Vi besöker Zombitse nationalpark längst med vägen för att beskåda bambulemurer och om vi har tur även sifakor. Detta är den torraste delen av Madagaskar med endast ca 2 veckors regn om året. Februari och mars är tacksamma månader för denna torra region då cyklonerna når Madagaskar och regnfallet ökar. Antandroy och Mahafalystammen som lever i detta område livnär sig på småskaligt jordbruk och produktion av träkol. Kaktusfrukter och löv är vad både människor och boskap främst livnär sig på under den väldigt torra perioden. De är omtalade för sina dekorativa gravar som betraktas som budbärare mellan de levande och deras förfäder men är även kända för sina livfulla och vibrerande sånger och danser i södra Madagaskar.

 • Toliara – Anakao

  Toliara – Anakao

  På morgonen beger vi oss med motorbåt till byn och lagunen Anakao, bebodd av berömda folkslaget Vezofiskarna. Flera aktiviteter erbjuds: följ med Vezofiskarna till ön Nosy Ve för att snorkla, dyka och surfa. Det finns också möjlighet att promenera runt denna stillsamma by i den omgivande taggiga bushen. Det finns också möjlighet att ta en båttur längst med lagunen till Tsimanampetsotsa nationalpark, ca 60km söder om Anakao. Den här parken är hem åt flera endemiska fågelarter såväl som flyttfåglar som flamingo och två lemurarter som är lätta att hitta.

 • Anakao

  Anakao

  Avkoppling. Möjlighet till snorkling, dykning och havsutflykter med Vezofiskarna.

 • Anakao – Antananarivo

  Anakao – Antananarivo

  Tidig båttransfer till Toliara och flyg tillbaka till Antananarivo. Vid ankomst tar vi en rundtur i staden med vår guide som är arkeolog och historiker. Vi besöker Ambohimangapalatset, klassat som ett UNESCO världsarv, drottningens palats och Rainilaiarivonys palats, den tidigare premiärminister som gifte sig med tre drottningar. Shopping på hantverksmarknaden eller i handelscentrumet, innan vi når hotellet för avrundning av resan. Beroende på flygschemat, transfer till flygplatsen för check-in och hemfärd.

originalmadagascar

Bokning och förfrågan